Menu

Kreatívny kurz „Patchwork bez ihly“

Všetci, ktorí máte radi textil a výrobky z neho a nie ste presvedčení o svojej schopnosti pracovať s ihlou, ste teraz na tom najsprávnejšom mieste.

Srdečne Vás pozývame na kurz, na ktorom sa naučíte vyrábať symboly Veľkej noci a Vianoc metódou „Patchwork bez ihly“. Ozdobte si svoj domov jedným z najpríjemnejších materiálov – látkou. Na výber budete mať množstvo farieb a vzorov. Vytvorte si sami ozdobu, ktorá bude dokonale ladiť s Vašim priestorom a  zakaždým Vás pohladí na duši. V neposlednom rade Vám odpadne starosť či sa Vám vianočná a veľkonočná ozdoba nerozbije a bez obáv ju môže obdivovať aj Vaše malé dieťa. A nie len to... bezpochyby rozžiari očká ešte aj Vašim vnúčatám, pretože tieto krásne a trvalé ozdoby Vás  budú sprevádzať počas týchto sviatkov dlhé roky.

A pripomeňme si ešte krátko symboliku týchto ozdôb.
 
Veľkonočné vajíčkaVeľkonočné vajíčko -  je to symbol, ktorým si zdobíme svoje okolie na Veľkú noc. Je symbolom všetkého začínajúceho. Vajíčko je v mnohých starých kultúrach symbolom určitého potenciálu, niečoho, čo čaká na svoje „znovuzrodenie“. Najčastejšími farbami, ktoré sa s nimi spájajú je žltá – farba Slnka a svetla, zelená – farba prírody a harmónie a červená – farba energie a života.     
 
Vianočná guľaVianočná guľa – je asi najznámejším symbolom, ktorým si zdobíme svoje domovy v čase Vianočných sviatkov. V súvislosti s týmito sviatkami sa zdobia vianočné stromčeky, ako pripomienka, že Slnko opäť zvíťazí nad tmou, a príde zasa doba, kedy stromy zakvitnú zarodia a ponúknu nám svoje plody. Najčastejšie používanými farbami je červená – farba energie a ohňa, ktorý nám v tejto dobe tak chýba, zelená – farba prírody, zlatá a strieborná – farby, ktoré nám pripomínajú absenciu svetla a Slnka, a ktorými sa snažíme „privolať“ svetlejšie dni. Guľa ako geometrický tvar je symbolom dokonalosti a duchovna
Hore